Olvasási idő: 2 perc

Az MCC Vezetőképző Akadémiája keretében egy Kelet-Magyarországi tanulmányúton vettek részt a hallgatók, mely során többek között ellátogattak Egerbe is. A város felfedezését követően Kovács Nimród fogadta a csapatot híres kis borászatában. A borászatot vezető hölgyek röviden bemutatták a pincészetet és a borsort, melyet a vacsora mellett tematikusan végig kóstoltunk.

Az első boruk egy különleges SKY névre hallgató Furmint volt, mely klón a tokaji borvidékről származik és rendre kimagasló eredményeket ér el nemzetközi versenyeken. A vacsorát kimagasló minőségben tálalták, melyet a borsorral kísértük Nimród által. Nimród egy igen különleges életutat járt be. Amerikába disszidált, ahol több egyetem elvégzését követően New Yorkban a marketing szakmában helyezkedett el néhány évre. E területet követően a távközlési vállalatok világában találta meg a számításait és partner lett egy óriás vállalatban, mely az ő irányítása alatt terjeszkedett többek között Magyarország és a környező országok felé is. Egyre több időt töltött Magyarországon, ahol beleszeretett az egri borvidékbe és belefolyt ebbe az üzleti területbe is. Borászata, a Kovács Nimród Winery egy kifejezetten a prémium minőségre törekvő vállalkozás, ahol a Napa Valley és Burgundia előnyeit ötvözik az egri borok készítésekor. 30 hektáron terül el a birtokuk, melyen több fajtával is kísérleteznek. A pincészet egy hangulatos, tradicionális egri pincerendszerben található, ahol több különböző magyar és francia kádár által készített barrique hordókban érlelik a boraikat, illetve a már lepalackozott boraik is több évig érlelődnek. Az este során a hallgatók megismerték Nimródot, az életútját és beszélgettek vele a jelenről, illetve a jövőben rejlő lehetőségekről.

-írta: Vojtek Balázs

Az MCC Vezetőképző Akadémiáján itthon tanulhatsz a legjobb hazai és nemzetközi oktatóktól, trénerektől és vezetőktől, egy személyre szabott, élményen és tapasztalaton alapuló gyakorlati és közösségi fókuszú képzés keretében. Tudj meg többet! 

https://vezetokepzo.mcc.hu/