Olvasási idő: 1 perc

Szülőnek lenni nem egyszerű. A családi egység erejét és a párkapcsolati stabilitás megteremtésének hatékony módszereit ismertette dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta Kecskeméten 2022. november 16-án az Aranyhomok Hotelben az MCC Szülők Akadémiája keretében.

Az előadó mindennapi példákon keresztül tárta fel a párkapcsolat megerősítésének és stabilitásának gyökereit. A párterapeuta számos példát mutatott be praxisából, valamint az egyedülálló kutatásán alapuló módszereit ismertette gyakorlati tanácsokkal színesítve.

Az előadáson bemutatott 7 gyakorlati területet kiemelve valós életpéldákkal alátámasztva kalauzolta el a résztvevőket a párkapcsolat megerősítésének módszereiben. Az előadó a párkapcsolat viharállóvá tételéhez hangsúlyozta az érzelmek kifejezésének fontosságát, az önuralmat, higgadtságot és a gyengéd kapcsolódást.

Inspiratív és lehengerlő előadásában a párterapeuta hangsúlyozta, hogy a párkapcsolat hatékony működtetése tanulható, a család harmonikussá, erőssé és ellenállóvá tehető módszereinek alkalmazásával.