Olvasási idő: 3 perc

Milyen a jó közösség? Milyen egy jó csapat? Mi fűzi egybe a társaságot? Erre kerestük a választ a január 27-29-i hétvégén, a KP budapesti régiójának téli táborában.

A program péntek délután kezdődött és vasárnap végződött, Székesfehérváron. Izgalmas hétvége várt ránk. Pénteken este vonatra szálltunk, és már aznap este indult is az ismerkedés és csapatépítés. Kezdeti félénkségünk hamar szertefoszlatta a ZIM-ZUM nevű játék. Az improvizatív szituációs zsebszöveg játékban, ha egyáltalán voltak, végképp feloldódtak a gátlások. Színészi képességeink ugrásszerű fejlődése mellett az önismeretünk is elmélyült. A véleményszerinti bal vagy jobb oldalra állás játék során minden a jó stratégián és a csapatmunkán múlott. Rengeteget nevettünk a kérdéscserélés játék során is, amely szintén a péntek este részét képezte.

Szombaton a kiadós reggeli után, teli gyomorral nekifogtunk a szakmai programnak. Az előadó, Heim Gábor bevezetett minket az európai viselkedéskultúrába és a protokoll világába. Az ebédet és a szabadprogramot csapatvetélkedők követték. Az Egy Perc és Nyersz során a táborozóknak öt vicces feladatot kellett időre teljesíteni, a leghangosabban szurkoló csapatok pedig plusz pontokat kaptak. A játékokat minden idők legjobb kvízjátéka követte.  A karaokeban új tehetségeket fedeztünk fel és szerénységre intettünk másokat. Határainkat feszegettük a gasztrokultúra terén, volt, akinek sikerült késsel villával elfogyasztani egy sportszeletet, úgy, hogy ember maradt a művelet végén. Művészi kihívások elé állított minket a háton rajzolás, amely végére egymástól igencsak eltérő alkotások kerekedtek ki. Csodás kubista remekművek születtek, értelmezésükbe a gyakorlott műértők is beleizzadtak. A vacsorát követően társasjátékozással, kulturált szórakozással kerekítettük le a napot.

Vasárnap lézerharc közben a stratégiai tervezésre, a csapatmunkára és az együttműködésre is összpontosítaniuk kellett. Itt végképp elmélyültek az előző nap szerzett ismeretek. Megható volt olvasni a sok kedves, vidám „kommentet”, építő kritikát, amit egymástól kaptunk.

A tábort egy KáPésokból és MCC-s munkatársakból álló csapat kezdte el szervezni két hónappal ezelőtt, ez is jó csapatépítés volt, rendszeres egyeztetéseken, közös és önálló munka során alakult a nagy terv. Az első napra ismerkedős programokat, a másodikra csapatjátékokat, az utolsó napra élményprogramot szerveztünk.

Tényleg jobb csapattá váltunk, inspiráljuk egymást, a közös élmények pedig fontos kapocsként kötnek össze minket és új kapukat nyitnak meg előttünk, kíváncsiságot ébresztenek és felhívják a figyelmet addig ismeretlen utakra.

Írta: Mészáros Regő, téli tábor diákszervező