Olvasási idő: 3 perc

Csütörtökön megkezdődtek az MCC-s panelek a Gombaszögi Nyári Táborban. A legnagyobb felvidéki nyári fesztiválon az MCC Ifjúságkutató Intézet Az igazság alternatívái - a holnap és jövő nemzedékének kihívásai a digitális világban címmel rendezett panelbeszélgetést két MCC-s kutató, Székely Levente intézetvezető és Sullivan Ferenc részvételével.

Nagy érdeklődésre tartott számot Kálnoky Boris, az MCC Médiaiskola vezetőjéne könyvbemutatója is. Genda Noémi, MCC-s diák remek moderálásával, az Őseim földjén című könyvét és vele a Kálnoky család történetét mutatta be a fesztiválozó fiataloknak.

Pénteken tovább folytatódott az MCC-s panelek sora. A rendezvény központi színpadan nagy érdeklődés mellett zajlott a Klímapolitikai és a Migrációkutató Intézet közös programja, Klíma, migránsok: Klímamigránsok? címmel. A Tárik Meszár, Párducz Árpád és Kovács Erik részvételével rendezett beszélgetést, a partvonalról beugorva, dunaszerdahelyi központunk igazgatója, Pomichal Krisztián moderálta.

A ma7 médiacsalád és az MCC együttműködésének újabb gyümölcse volt, hogy Gombaszögön vendégeskedett Hajdú András, helyettes államtitkár és Sárkány Dominik MCC-s kutató. Sportpolitika, sport és politika, sport mint nemzetformáló erő – csak néhány a nagy érdeklődésre számot tartó panel témáiból. Sporttörténelmet ugyan nem írtak az MCC-s srácok, de sokat beszélgettek róla a panel moderátorával, Pomichal Krisztiánnal.

A fesztivál zárónapján mutatkozott be a Highlights of Hungary. A legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket díjazó kezdeményezést a HoH ügyvezetője, Oláh Zsanett és az idei verseny közönségszavazásának második helyezettje, a Gombaszögi Nyári Tábor feltámasztója, Orosz Örs mutatták be.

Egyedülálló módon angol nyelvű, nemzetközi panellel zártuk programjainkat.. Változó világunkról, az előttünk tornyosuló értékválságról és a következő évtizedek meghatározó geopolitikai trendjeiről az MCC vendégoktatói, Richard Werner, Thibaud Gibelin és Ricardo Ruiz de la Serna beszélgettek a népes, érdeklődő közönség előtt.