Olvasási idő: 1 perc

Január 12-én az MCC adott otthont a magyar edtech vállalkozások és start-up-ok előkészítő munkaülésének. A munkaülés célja a magyar Edtech Szövetség előkészítése és az Európai Edtech Szövetségbe való belépéshez szükséges lépések számbavétele volt.

A 25 edtech vállalkozót, egyetemi fejlesztőt és az MNB magyar oktatási exporttámogatást gondozó szakembereit Setényi János, az MCC Tanuláskutató Intézetének vezetője üdvözölte. Megnyitójában a finn oktatási exportstratégia, az észt, lengyel és kínai  fejlesztések főbb tapasztalatait összegezte a megjelenteknek. Utána egy többórás facilitált beszélgetés zajlott a leendő szövetség működéséről, céljairól. A munka során nagy érdeklődést kapott a Tanuláskutatóban induló, a V4-es edtech szektort feltérképező és hálózatba szervező K+F projekt, mellyel kapcsolatban többen kifejezték részvételi szándékukat.

Az MCC-ben lezajlott munka eredményeképpen a szervezők hamarosan kilépnek a széles nyilvánosság elé, és kiérlelt szabályozás birtokban szólítják meg a hazai szakmát és üzleti szférát.