Tanuláskutató Intézet

2022. 04. 22. 14:28
Tanuláskutató Intézet
Hír

Tehetséggondozás vagy elitképzés?

Szekszárd
Setényi János oktatáskutató adott elő a szekszárdi MCC-ben a tehetség történeti-kulturális felfogásáról, illetve bemutatta a mai legelfogadottabb tehetség-modelleket.
2022.
ápr.
27.

Tanuláskutató Intézet
Esemény

A tanulás jövője

2022.
ápr.
06.

2022. 03. 01. 8:26
Tanuláskutató Intézet
Hír

Életpálya-tervezés a családban: menni és maradni?

Miskolc
A napokban volt a felsőoktatásba történő jelentkezés határideje, és néhány hete zajlottak le a középiskolai felvételik is – tehát igazán aktuális kérdésről beszélgettünk a Szülők Akadémiája rendezvényén: a továbbtanulás, a szülőkben felmerülő félelmek és kérdések, a menni vagy maradni dilemmája volt a téma a miskolci MCC-ben. Setényi János oktatáskutató, az MCC Tanuláskutató Intézetének vezetője próbált útmutatót és válaszokat adni a szülőknek egy izgalmas, interaktív és gondolatébresztő előadás keretében, melynek legfőbb üzenete az volt, hogy nyugodjanak meg a szülők, mert mindenre lesz idő gyermeküknek az életük során.
2022. 02. 21. 8:03
Tanuláskutató Intézet
Hír

„De nehéz az iskolatáska” – vagy talán mégsem? A COVID-19 narratívák és az oktatás jövője egy új korszak küszöbén

Győr
Lassan két éve annak, hogy a COVID-19 szinte teljes egészében leállította a világ társadalmi-gazdasági működését. A különböző országok próbálták magukat mindinkább elszigetelni és ezáltal védettebbé tenni állampolgáraikat a világjárvánnyal szemben. Hónapokig úgy éreztük, hogy egy tudományos-fantasztikus filmbe csöppentünk, hiszen Európában a második világháború óta nem volt szükség ilyen radikális korlátozó intézkedések meghozatalára. Ezeknek az egyik – talán a legizgalmasabb – szegmensét minden bizonnyal az oktatás digitális üzemmódra való átállítása jelentette, melyet mindenki kételkedve, de egyben nagy reményekkel fogadott. Mondhatjuk, hogy a modern technológia segítségével és a pandémia okozta külső nyomásra a tanítás „kijött” az iskola alkotta négy fal közül, mely egy merőben új oktatási formát eredményezett.
2022.
febr.
15.

2022.
febr.
08.

Tanuláskutató Intézet
Esemény

A tanulás jövője

2022. 01. 17. 8:22
Tanuláskutató Intézet
Hír

Az MCC adott otthont a magyar edtech vállalkozások előkészítő munkaülésének

Január 12-én az MCC adott otthont a magyar edtech vállalkozások és start-up-ok előkészítő munkaülésének. A munkaülés célja a magyar Edtech Szövetség előkészítése és az Európai Edtech Szövetségbe való belépéshez szükséges lépések számbavétele volt.