Olvasási idő: 1 perc

"Aktuális európai politikai kihívások és a szankciós mechanizmusok jogi háttere" címmel tartott előadást prof. dr. Varga István, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) magánjogi műhely vezetője, dr. Bauer Bence, a Magyar-Német Intézet igazgatója és dr. Mernyei Ákos miniszteri biztos, az MCC Magánjogi Műhely Kutatótanára szerdán délután az MCC békéscsabai képviseletén.

Szó esett az aktuális európai helyzetről, az EU jövőjéről és arról a sürgető igényről, hogy az országok gazdasági együttműködése és összetartása lenne a megoldás és nem a szankciós politika, mely csak az ellentéteket erősíti. Fontos lenne visszatérni az EU alapértékeihez; nem az újabb ideológiákhoz való erőszakos igazodás a kiút az egyre sűrűsödő problémákra. Mindebben döntő feladat hárul a számos területen vezető szerepet betöltő Németországra. Azonban kérdés, hogy a lassan egy éve hatalmon lévő, de minduntalan kisebb-nagyobb belső feszültségekkel szembenéző, bal-liberális német kormány mennyire lesz képes felnőni ezen feladathoz.

Köszönjük szépen a szakértőknek ezt a rendkívüli nagy érdeklődésre számot tevő programot és Darkó Tündének a moderálást!