Olvasási idő: 2 perc

A Vezetőképző Akadémia hallgatói a transzcendentális meditáció (TM) rejtelmeiről tanulhattak Gajdos Pétertől.

A TM a mai rohanó élet mindennapi problémáira kínál megoldást: a tudatos, éber tevékenység segíti a szorongás, álmatlanság, magas vérnyomás csökkentését, optimálisabb működésre trenírozva agyunkat. A módszer jelentőségét növeli, hogy a nyugodt elme az észszerű gondolkodás, a kreativitás, motiváltság és boldogság alapja. A TM a „transzcendentálisban” különbözik más meditációktól, a mantra ismétlésével túllépünk a gondolkodáson, és olyan állapotba kerülünk, ahol kizárjuk az analitikus elemzést, és megszüntetjük a gondolkodást, de öntudatunknál maradunk. A fókuszált állapot gyakorlással rövid távon fenntartható a TM-en kívül is, így segít a csúcsteljesítmény elérésében. A TM-et mindenki megtanulhatja, és bárhol alkalmazható: a Beatles tagjai és számos élsportoló is elsajátította a stressz levezetése, és a mélyebb fókuszálás érdekében, és a Seahawks is a mentális tréningnek köszönhetően nyerte meg a Super Bowlt 2014-ben. Az agyunk adott, a képesség bennünk rejlik, és csak rajtunk múlik, hogy kezdünk-e vele valamit vagy sem.

A beszélgetésből arra is választ kaphattunk, hogy milyen üzleti modell alapján végzik a transzcendentális meditáció oktatói tevékenységüket, hol van lehetőség elsajátítani a módszert és mi lehet az oka, hogy kevésbé elterjedt, mint az általános meditációs technikák.

Gajdos Péter a vezetéshez is adott szívhez szóló tanácsot számunkra: Csak azt tudjuk vezetni, akit szeretünk, csak azt tudjuk szeretni, akit értékelünk, az értékelés pedig mindig a látón, azaz a vezetőn múlik.

- Dankó Nelli írása