Olvasási idő: 2 perc

A Női Közéleti Vezetőképző V. évfolyamának 21 végzős diákja pénteken ünnepélyes keretek között vehette át diplomáját a program fővédnökétől, Novák Katalin köztársasági elnök asszonytól a Sándor-palotában.

A köztársasági elnök kiemelte, hogy a nők közéleti szerepvállalásához növelni kell a közélet iránti érdeklődést és elköteleződést, elérhetővé kell tenni a lehetőségeket, pozíciókat, valamint tudatosítani kell a fiatalokban, hogy a kihívások és kritikák ellenére a közéleti pozíciók és a karrier a családalapítással is összehangolható. Magyarország első női köztársasági elnökeként magának érzi azt a feladatot, hogy ezt a pozitív képet erősítse az ambiciózus nőkben.

Szalai Zoltán főigazgató úr szerint az első női köztársasági elnök példája inspirációt jelent minden végzett hallgatónak, hiszen példa arra, hogy Magyarországon lehet érvényesülni, tudatos munkával, professzionális hozzáállással el lehet jutni a legmagasabb és a leginkább felelősségteljes pozíciókba.

Az esemény méltó lezárása volt a csaknem fél éves képzésnek, amely több helyszínen valósult meg (Budapest, Debrecen, Brüsszel).  A diákok a hétvégék alatt a külpolitika, protokoll, tárgyalástechnika, nyilvános beszéd, gazdaság, business és start-up, vállalati kommunikáció, jogalkotás, pszichológia részterületeibe tekinthettek be, valamint egy tanulmányúttal, workshopokkal és egy e-learning részképzéssel gazdagodtak.

A képzés végeztével a diákok az MCC Alumni csoportjához csatlakoznak, így továbbra is közösségünkben tevékenykednek majd.