Olvasási idő: 1 perc

Az MCC az idei tanévben a Nemzeti Tehetség Központtal együttműködve, a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram keretében egy mentorprogrammal kiegészítve 10 hallgatónak támogatja a világ legkiválóbb egyetemein történő továbbtanulását.

Az MCC által támogatott diákok részére 2022. február 25-27-én a győri MCC-ben egy kulturális, szakmai programot szerveztünk, amely a külföldi egyetemista élet kihívásaihoz igyekezett segítséget, útmutatót adni a hallgatóknak.

A programban részt vettek a diákok mentorai, MCC-s oktatók és vendégoktatók, akik izgalmas, interaktív beszélgetésekre, előadásokra invitálták a diákokat, majd záróakkordként a Vitaakadémia munkatársai vezénylésével vitaszimulációban is részt vettek a hallgatók. A szakmai program szervezésében a Klímapolitikai Intézet és az MCC Pszichológiai Iskola is részt vett.

Az ösztöndíj iránt érdeklődő hallgatóknak pedig humoros tájékoztató előadást tartottak a Nemzeti Tehetség Központ képviselői a Stipendium Peregrinum ösztöndíjban rejlő lehetőségekről.