Olvasási idő: 2 perc

Görögországi nemzetközi tudományos konferencián ismertette az Ifjúságkutató Intézettel közös kutatásának eredményeit Tóth Bálint László, a Politikatudományi Műhely kutatója.

Az Economies of the Balkan and Eastern European Countries (EBEEC) nevű éves vándorgyűlést tizenötödik alkalommal rendezték meg 2023. május 11. és 13. között neves kutatók és professzorok közreműködésével. A Nemzetközi Hellén Egyetem (International Hellenic University) társszervezésében megvalósuló eseménynek ezúttal az Égei Egyetem (University of the Aegean) adott otthont, Híosz szigetén.

Radnai Fannival és Sullivan Ferenccel közös kutatásában Tóth Bálint László a magyar fiatalok Európai Unióhoz fűződő viszonyát befolyásoló külső és belső tényezőket elemezte az Ifjúságkutató Intézet által végzett nagymintás felmérések adatsorait alapul véve, a 2000 és 2020 közötti időkeretben. A kutatót az MCC Társadalom- és Történelemtudományi Iskolájának két hallgatója, a gazdálkodás és menedzsment szakon tanuló Joó Máté és Német Donát is elkísérte a konferenciára, akik betekintést kaphattak a gazdaságtudományi fókuszú konferenciák világába, hasznos szakmai előadásokat hallhattak, tapasztalatokat szerezhettek a kutatói tevékenységekről és megismerkedhettek Híosz szigetének páratlan szépségeivel és történelmével.