2021 jelentős év a győri térség tehetségei számára, hiszen városunkban is megkezdi működését a Mathias Corvinus Collegium (MCC). A győri központban az általános iskolásoknak szóló Fiatal Tehetség Program és a felsőoktatásban résztvevőket célzó Egyetemi Program mellett otthonra talál a Középiskolás Program is. Győr hagyományosan iskolaváros, sok jó nevű általános- és középiskolája van, melyekben segítik a tehetségek felismerését és kibontakozását. A Széchenyi Egyetem pedig az ország egyik legdinamikusabban fejlődő, sokoldalú, a gazdasággal élő kapcsolatot teremtő felsőfokú intézménye.

Az indulás révén minden lehetőség adott arra, hogy Győr és a régió fiataljai részt vehessenek a Kárpát-medence egyedülálló tehetséggondozási programjában, amelynek központi eleme a kiscsoportos, az egyéni fejlesztést előtérbe helyező oktatás. A győri központban megvalósuló tehetséggondozásnak és oktatásnak a Hotel Konferencia épülete ad otthont. Győr belvárosi szállodája, a Hotel Konferencia a négy folyó városának szívében – a gyönyörű Káptalandombon, a város egyik legszebb terén emelkedik ki az őt körülölelő évszázados múltra visszatekintő épületek közül.

Az MCC szélesre kívánja tárni a győri tehetséggondozó központ kapuit a helyi fiatalok mellett azok előtt is, akik szívesen bekapcsolódnának a nyitott előadásokba, szakmai programokba, illetve az itt megvalósuló konferenciákba, könyvbemutatókba. Az alapítvány célja, hogy közösségi helyszínt biztosítson mind a náluk tanuló fiatalok, mind pedig a programjaik iránt érdeklődők számára.  A győri központ megnyitása révén így újból pezsgő élet költözik majd a Káptalandombra.

Fontos célunk továbbá, hogy a jövőben a diákok igényeit figyelembe vevő, összetartó közösséget építsünk, amelynek tagja jobban elmélyülnek az egyes társadalomtudományi tématerületekben, neves helyi és országos szakértők és közéleti személyiségek előadásait hallgatják, továbbá szakmai programokon és kirándulásokon vesznek részt.