2021 jelentős év volt a győri térség tehetségei számára, hiszen városunkban is megkezdte működését a Mathias Corvinus Collegium (MCC). A győri központban az általános iskolásoknak szóló Fiatal Tehetség Program és a középiskolások képzésére fókuszáló Középiskolás Program mellett otthonra talált a felsőoktatásban résztvevőket célzó Egyetemi Program is. Győr hagyományosan iskolaváros, sok jó nevű általános- és középiskolája van, melyekben segítik a tehetségek felismerését és kibontakozását. A Széchenyi Egyetem pedig az ország egyik legdinamikusabban fejlődő, sokoldalú, a gazdasággal élő kapcsolatot teremtő felsőfokú intézménye.

Az előbbiek révén minden lehetőség adott arra, hogy Győr és a régió fiataljai részt vehessenek a Kárpát-medence egyedülálló tehetséggondozási programjában, amelynek központi eleme a kiscsoportos, az egyéni fejlesztést előtérbe helyező oktatás. A győri központban megvalósuló tehetséggondozásnak és oktatásnak a volt Hotel Konferencia épülete ad otthont. Az épület a négy folyó városának szívében, a gyönyörű Káptalandombon, a város egyik legszebb terén emelkedik ki az őt körülölelő évszázados múltra visszatekintő épületek közül.

Az MCC szélesre kívánja tárni a győri tehetséggondozó központ kapuit a helyi fiatalok mellett azok előtt is, akik szívesen bekapcsolódnának a nyitott előadásokba, szakmai programokba, illetve az itt megvalósuló konferenciákba, könyvbemutatókba. Az alapítvány célja, hogy közösségi helyszínt biztosítson mind a náluk tanuló fiatalok, mind pedig a programjaik iránt érdeklődők számára.  A győri központ megnyitása révén így újból pezsgő élet költözött a Káptalandombra.

Fontos célunk továbbá, hogy a diákok igényeit folyamatosan figyelembe vevő, összetartó közösséget építsünk, amelynek tagjai jobban elmélyülnek az egyes társadalomtudományi tématerületekben, neves helyi és országos szakértők és közéleti személyiségek előadásait hallgatják, továbbá szakmai programokon és kirándulásokon vesznek részt.