A Mathias Corvinus Collegium (MCC) 2020 decemberében nyitotta meg kapuit Debrecenben. Az általános iskola felső tagozatos diákjait megszólító Fiatal Tehetség Program (FIT), a középiskolás diákoknak szóló Középiskolás Program (KP), valamint az egyetemistákat célzó Egyetemi Program (EP) is elérhetővé vált a debreceni képzési központban. Programjaink egyedülálló fejlődési pályát kínálnak minden olyan helyi és környékben élő fiatalnak, akiben megvan a kellő motiváció ahhoz, hogy a benne rejlő tehetséget, valamint meglévő tudását egy összetartó, kortárs közösségben fejlessze tovább.

Az MCC oktatási és tehetséggondozási tevékenysége a történelmi belváros szívében, a Nagytemplom szomszédságában megtalálható egykori Aranybika Szálló épületében talált otthonra. Az 1915-ben, Hajós Alfréd és Villányi Lajos által tervezett és megépített épület évtizedeken keresztül a város kulturális életének központja, sűrűn látogatott helyszíne volt.

Kiemelt célunk, hogy az MCC, valamint az otthonául szolgáló Aranybika a közeljövőben újra a térség meghatározó közösségi színterévé váljon. Ennek mentén azok is megtalálhatják nálunk számításaikat, akik nyitottak a hétről-hétre esedékes szakmai előadásaink, konferenciáink, könyvbemutatóink, kerekasztal-beszélgetéseink nyújtotta témák valamelyikére, támogatva így az összmagyarság érdekeit szolgáló közösségi párbeszéd és kultúra fejlődését.