Az előadás keretében az ismert oktatáskutató számba veszi azokat a folyamatokat, amelyek a XX. századi tanulás gyökeres átalakulásához vezetnek napjainkban. Szó lesz a magánoktatásról, a digitalizációról, az önálló tanulás lehetőségéről és a modern munkaadók elképzeléseiről. Az előadás nyomán a XXI. századi tanulás új térképe bontakozik ki, amelyben az iskola a legfontosabb, de csak egy színtér. A nagy kérdés, hogy mi legyen az iskola szerepe egy olyan világban, ahol a tanulás mindenhol és minden időben zajlik.

A 21. században a magyarság számára kulcskérdés, hogy mit és hogyan tanítunk az ifjúságnak és kik adják át ezt a tudást. Miként lesznek a felnövekvő nemzedékek egyszerre patrióta magyarok és világpolgárok? Hogyan alkalmazkodnak a változó világhoz?

Dr. Setényi János szerint az oktatás stratégiai kérdés, mivel egy döntés hosszú évtizedekre meghatározza a terület minőségét. Eljött az ideje a legkorszerűbb oktatási módszertanok kidolgozásának, és el szeretnék érni, hogy a magyar elit megítélésében növekedjen a pedagógia alacsony presztízse.

Helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Dísz tér 7. (Tudomány és Technika Háza) I. em.

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött: ITT