A közelmúltban két könyv is megjelent C.H. Beck kiadónál Prof. Dr. Michael Sommer, az MCC Német-Magyar Intézetének vendégoktatója tollából. A szerző mindkét kiadványban a római világ történetét eleveníti fel a 21. századi olvasó számára.

A „Fekete napok. Róma háborúi Karthágó ellen“ című könyvében Michael Sommer nemcsak izgalmas és informatív átfogó beszámolót nyújt arról a korszakról, amely az első pun háború 264-ben történt kitörésével kezdődött és Karthágó pusztulásával zárult, hanem a konfliktus hátterét is nagy tudással világítja meg, és bemutatja annak különböző fázisait, azok főszereplőit illetve indítékaikat. Így végül világossá válik, hogy Róma és a mediterrán világ miért került 264-ben válságszerű felgyorsulásba, és miért végződött ez Róma diadalával és Karthágó pusztulásával.

A „Sötét Róma. A rómaiak titkos élete“ Michael Sommer a római történelem sötét oldalára kalauzol! Itt egy olykor harsány, olykor fenyegető és mindig nyugtalanítóan ismerős életvilágra számíthat. A kábítószer-fogyasztás, a perfid merényletek, a homályos szekták, a titokzatos államügyek, a brutális bandaharcok és a bizarr kényszerképzetek világa ez. Ezen a színtéren nem erkölcsileg szigorú szenátorokkal és matrónákkal találkozhatsz, hanem gátlástalan politikusokkal, minden mesterségben jártas prostituáltakkal, erős idegzetű titkosügynökökkel, zseniális fegyvertervezőkkel és hidegvérű méregkészítőkkel. Üdvözöljük a sötét Rómában!

A kötetek közös magyarországi bemutatása alkalmából a Magyar- Német Intézet az Európai Együttműködésért meghívja Önt a könyvbemutatóra, melynek címe „Róma - gondolatok egy világbirodalomról”, amelyet panelbeszélgetés követ Prof. Dr. Michael Sommer az Oldenburgi Carl von Ossietzky Egyetem ókori történelem professzorával, az MCC Német-Magyar Intézetének vendégkutatójával.

 

A rendezvény nyelve német, német-magyar szinkrontolmácsolást korlátozott számban biztosítunk.

Regisztráció 2023. április 3. 14.00 óráig az alábbi linken lehetséges.

Az eseményen kép-, hang- és videofelvételek készülnek, amelyek nyilvánosságra hozhatók. A regisztrációval és a részvétellel kifejezett beleegyezését adja ehhez.