Nemrég jelent meg magyarul az Osiris és az MCC PRESS gondozásában, az Idea Conservativa sorozatban Rod Dreher 2017-es, azóta világhírűvé vált Szent Benedek válaszútján című könyve. A kötetet többek között a The New York Times az „évtized legfontosabb vallással kapcsolatos könyvének” nevezte.

Könyvbemutatónkon személyesen a szerzővel és az egyik legelismertebb amerikai politológus professzorral beszélgetünk a sikerkönyv céljáról és az abból született párbeszédről.

Akik a könyvet bemutatják:
Rod Dreher- a Danube Institute vendégkutatója
Patrick J. Deneen - politikatudós, a Notre Dame Egyetem professzora

Az esemény moderátora: Boris Kálnoky, az MCC Médiaiskola vezetője

Rod Dreher kötete nem szakzsargonba csomagolt, a mindennapi élettől távol eső elmélkedések gyűjteménye, hanem a legnemesebb értelemben vett gyakorlati teológia: egyszerre világos irányelveket és jól követhető példákat kínál az olvasóknak. Jóllehet a szerző hagyományos keresztény nézőpontból bírálja újkori kultúránkat, üzenete mégis pozitív. A könyv oldalai egyként tanúskodnak szerzőjének személyes hitéről és kínálnak reményt olvasójának, ugyanakkor személyes felelősségvállalásra, tevékeny cselekvésre buzdítanak.
A szerző szerint ma a keresztényeknek és a konzervatívoknak olyan helyzettel kell szembenézniük, mint a korai kereszténységnek a Római Birodalmon belül. A keresztények közösségeinek megerősítésére a bencés szerzetesek és a benedeki regula szolgálhat mintául.
Rod Dreher 1967-ben született a louisianai Baton Rouge-ban. Író, újságíró, a The American Conservative folyóirat főmunkatársa, bloggere. Vezető amerikai lapok és televíziók ismert kommentátora.

Az esemény az MCC Facebook oldalán is elérhető lesz a jelzett időpontban angol nyelven, melyhez szinkrontolmácsolást biztosítunk.
Amennyiben személyesen kíván részt venni az eseményen, a korlátozott létszám miatt részvételi szándékát kérjük, jelezze a kommunikacio@mcc.hu e-mail címen legkésőbb 2021. június 24-ig.

Mindenkit szeretettel várunk!