A kurzust indulása óta már több, mint százezren teljesítették, akik közül több, mint 70 Oscar, 250 Emmy és 100 WGA díjas szakember került ki. Robert McKee legismertebb tanítványai: A Gyűrűk Ura forgatókönyvírója és rendezője, Peter Jackson; Akiva Goldsman, az Egy csodálatos elme forgatókönyvírója; Andrew Stanton, a Wall-E rendezője; Paul Haggis, a Millió dolláros bébi és a Casino Royale forgatókönyvírója. Emellett számos színész, mint például Kirk Douglas, Julia Roberts, Meg Ryan, Jimmy Fallon, Russel Brandt és John Cleese, a Monty Python oszlopos tagja is részt vettek a kurzuson. Továbbá kezei közül olyan szakemberek is kikerültek, akik a Breaking Bad, a Trónok Harca, a Downton Abbey, a Kártyavár, a Wall Street Farkasa vagy a Jégvarázs munkálataiban vettek részt aktívan.

Az MCC-ben tartandó háromnapos, exkluzív és intenzív mesterkurzuson a hallgatók első kézből szerezhetnek ismereteket  a filmkészítés rejtelmeiről. Robert McKee célja, hogy a tanulók megértsék egy-egy műfaj komplexitását, és átadja számukra a művészi szabadság azon fokát, ahol már nincsenek szabályok. A szakember szerint a forgatókönyvírás egy organikus dolog, melyet nem lehet merev keretek közé szorítani. „McKee ma már csak nagyon ritkán tart előadást, így ez egy vissza nem térő alkalmat jelent nem csak a hazai, hanem a régió filmes szakemberei számára is” - fogalmazott Köbli Norbert forgatókönyvíró, az MCC Story Lab vezetője, akinek Blokád című filmje képviseli majd Magyarországot a 95. Oscar-gálán.

Csapj le most a jegyedre!

Felhívjuk figyelmét, hogy csak elővételben vásárolhat jegyet. Jegyek a helyszínen NEM vásárolhatók.

A regisztráció reggel 8 órakor kezdődik. Kérjük, érkezzen úgy, hogy legyen elegendő ideje bejelentkezni, átvenni a munkafüzetét, és megtalálni a kívánt helyét. Az óra reggel 9 órakor kezdődik.

Kérjük, legyen pontos, és legyen készenlétben az igazolványa.

Aki késik, sajnos nem tudjuk beengedni, csak a szünetekben. 8:45-re el kell foglalni a helyét.

Házirend: ITT


A tanfolyam menete

Első nap – Az író és a történet művészete

Második nap – A történettervezés alapelvei

Harmadik nap – A történettervezés alapelvei és az írói mesterség alkalmazása

Napirend

09:00-10:30: Első foglalkozás

10:30-10:50: Kávé- és teaszünet

10:50-12:20: Második foglalkozás

12:20-13:20: Ebédszünet

13:20-14:50: Harmadik foglalkozás

14:50-15:10: Kávé- és teaszünet

15:10-16:40: Negyedik foglalkozás

16:40-17:00: Kávé- és teaszünet

17:00-18:30: Utolsó foglalkozás

Felhívjuk figyelmét, hogy a tanfolyam ideje alatt a helyszínt nem hagyhatja el.