A Mathias Corvinus Collegium Nonprofit Szervezet kiemelt célja, hogy ne csak dunaszerdahelyi központjában, hanem a Felvidék más magyarlakta városaiban is a közösség rendelkezésére álljon. Éppen ezért nyilvános, ingyenes, mindenki számára elérhető rendezvényekkel készülünk számos városba. Dunaszerdahely mellett Pozsonyban, Komáromban, Érsekújvárban, Párkányban, Rimaszombatban, Kassán és Királyhelmecen is találkozhatnak az MCC rendezvényeivel.

Vendégünk Dr. Somkuti Bálint, az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatótanára, hadtörténész, biztonságpolitikai szakértő lesz. Nagy sikerű, Rendszer nélküli világrend - Racionális magyarázatok egy őrült világban c. előadását a rimaszombati magyarság kulturális központjában, a Csillagházban rendezzük meg.

Az a kor, amelyben jelenleg élünk, a világpolitikai erőviszonyok megváltozásáról szól, Somkuti tehát nem csak az aktuális biztonságpolitikai kihívásokat ismerteti, az előttünk álló évtizedekben ránk váró veszélyekről is szót ejt előadásában.

"Az összes olyan szabály, amelyet eddig kőbe vésettnek hittünk, a szemünk láttára változik meg. Innentől kezdve fel kell készülnünk egy átalakulásra, amelynek a végén ott lehet a fény, de addig is ki kell tartaunk!"

A részvétel INGYENES, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötött. Kérjük az érdeklődőket, ezen a linken keresztül jelezzék részvételi szándékukat:

Regisztráció