Szeretettel várunk a 2021-'22-es tanév őszi félévének harmadik országos KP szombati eseményére november 6-án, melyet "Összhangban - a flow élményről" címmel rendezünk meg a Mathias Corvinus Collegium új budapesti központjában. A jelenlegi járványügyi kockázatokat mérlegelve úgy döntöttünk, hogy az eseményt 180 fős létszámkorláttal hirdetjük meg, túljelentkezés esetén a beérkezett regisztrációk sorrendjét vesszük figyelembe.

Szakmai napunkat ezúttal az MCC Vezetőképző Akadémia, illetve az MCC Flow Kutatóintézet együttműködésével valósítjuk meg, akik különleges és rendkívül izgalmas témával készültek: a flow érzéssel és ránk gyakorolt hatásaival.

Csíkszentmihályi Mihály professzor (†) szavaival élve a flow az az állapot, amikor a legjobban érezzük magunkat és a legjobban teljesítünk. Az MCC Flow Kutatóintézet fő célja az MCC-s hallgatók hozzásegítése, hogy képessé váljanak nagyobb mennyiségben ennek a csúcsteljesítményt biztosító érzésnek a megtapasztalásához. A FLOKI segíti a fiatalok képességeinek kibontakoztatását, támogatja az egyénre szabott képzést, a csúcstechnológiával támogatott fejlesztéseket annak érdekében, hogy megtanítsuk a program résztvevőit a tartós csúcsteljesítmény elérésére. A FLOKI által támogatott kutatások és képzések a résztvevők erős vezetői készségeit támogatják. Belső motiváció generálásával igyekeznek ösztönözni a tehetségeket, hogy vállaljanak egyre nagyobb kihívásokat jelentő vezetői szerepeket, és megfelelő érzelmi légkör kialakításával növelni tudják a környezetükben lévő csapatok teljesítményét.

Az MCC Vezetőképző Akadémia egy olyan újszerű tanulási környezet megalkotását tűzte ki célul, amely valós szervezeti problémák megoldását, a kreativitás, a kapcsolatteremtő és döntéshozatali készségek fejlesztését és a kísérletező szemléletmódot helyezi a középpontba.

A délelőtt folyamán több, rövidebb lélegzetvételű előadást hallgathatsz meg, melyek különböző nézőpontból mutatják be a flow jótékony hatásait és működését.

09:15 - 09:50 Kurzuskonzultációk (opcionális): Modern kori történelem, Academic Writing

10:00 - 10:05 Köszöntőt mond Wittmann Zsolt, az MCC Középiskolás Programjának megbízott programigazgatója

10:05 - 10:25 „Flow: a legnagyobb barátod és a legnagyobb ellenséged”  Nyíri Donát és Mester Márk, a Tízes lista Youtube-csatorna alapítóinak előadása

10:25 - 10:45 „ A változás ereje: hogyan segít a flow állapot a kiszámíthatatlan, bizonytalan környezet kezelésében?  Porkoláb Imre ezredesnek, az MCC Vezetőképző Akadémia Igazgatójának előadása

10:45 - 11:05 „Erő az agyban” Dominek Dalma, a Flow Kutatóintézet vezető kutatójának prezentációja

11:05 - 11:15  Szünet

11:15 - 11:35 „A harcos és a flow” Szarka Csaba ezredes (Magyar Honvédség, Modernizációs Intézet, Innovációs Stratégiai Osztály, osztályvezető) prezentációja

11:35 - 12:00 Momentán Társulat improvizációs játéka

12:00 - 12:45 Pizzaebéd a résztvevőknek

12:45 - 16:00 Választható kiscsoportos foglalkozások (Részletes programleírás a regisztrációs lap bevezetőjében olvasható)

 

Az esemény időpontja:2021. november 06. 10.00-16.00

Új helyszínen: Mathias Corvinus Collegium új budapesti központja, 1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7. (régi Danubius Hotel Flamenco épülete)

Regisztráció: https://cutt.ly/WRDp2UR

Regisztráció határideje: 2021.november 04. (csütörtök) 16:00

A programváltozás jogát fenntartjuk, a járványhelyzet függvényében a képzési napot online módra szervezzük át.

Várunk szeretettel minden érdeklődőt!