Vezetett tanulmányi séta a budapesti állatkertben

A megőrzött természet nyomában - A Fővárosi Állatkertben jártak az MCC diákjai. A nyári akadémia programkínálatában ezúttal a természet- és állatvédelem kapott kiemelt szerepet. Az állatkerti látogatás keretein belül a diákok betekintést nyerhettek az országos állatkerti hálózat működésébe. A vezetett túra során - az egyedi állatkerti élményeken túl - a veszélyeztetett fajok védelméről, a gondozók felelősségéről és képzéséről tájékozódhattak a résztvevők.

Csontváry Kiállítás

Diákjaink a vizsgaidőszak végén a Csontváry kiállításra látogattak el. A tárlatvezetés során megtudhatták, miként járultak hozzá Csontváry gyógyszerész tanulmányai a festészetéhez, valamint, hogy miért nem adta el a művész egyetlen alkotását sem élete folyamán.

Svábhegyi csillagles

A Nyári Akadémia egyik legizgalmasabb programjának a Svábhegyi Csillagvizsgálóban tett látogatás bizonyult. Habár eleinte az égbolt felhős volt, de a program végül remekül sikerült. Az este során meteoritokat vizsgáltunk, a téridőt modelleztük, egy hivatásos csillagász mindennapjaiba is betekintettünk, valamint a bolygók szagát is beszippanthattuk.