Chefparade gasztroest és élményfőzés

A vizsgaidőszak nyomásából egy kis időre kilépve, a héten 40 diák vehetett részt főzőtanfolyamon. A közösen kiválasztott ételek egészen Indiától Olaszországig repítettek bennünket. A terítéken voltak pikáns ízek és lágy desszertek, amiknek az elkészítését, felkészült szakácsok könnyedén tudták átadni a főzni (és enni) lelkes diákoknak. A konyhában “fáradozás”, ahogy a hétköznapokban, most is meghozta gyümölcsét. Az este végére együtt ülhettünk asztalhoz, és örömmel ettük meg mindazt, amit főztünk.

Interakítv Dali kiállítás

Egyedülálló képzőművészeti élményben volt része a Salvador Dalí Kiállításra látogató MCC-s diákoknak. A résztvevők a több mint 150 műremeket számláló bemutatón részletgazdagságában ismerhették meg a művész univerzumát. A grafikák, szobrok és a valóságérzékelést próbára tevő műtárgyak többek között az idő múlását és a szépség tematikáját dolgozzák fel, de az irodalom, az ékszerek és a reklámkészítés rejtelmeibe is elkalauzolják a látogatót. A diákok a program végén felejthetetlen VR utazással bővíthették tovább ismeretüket a szürrealista irányzatról és nyerhettek betekintést Dalí lenyűgöző gondolatvilágába.

Beszédtechnika tréning Huszárik Kata, Jászai Mari-díjas színésznővel

Egyéves kora körül mindenki elkezd beszélni. De a hogyan egyáltalán nem mindegy… Volt már amikor meghallgattál egy előadást, mégsem emlékeztél utána egyetlen szóra sem? És olyan, amikor beszélni kellett volna, de a szíved majd kiugrott a helyéről, és az egyetlen ,,biztos pont” a kezedben a papír volt? Mitől leszel hiteles, hogyan hozd a legjobb formádat, hogy mondj el mindent adott idő alatt, mitől marad meg az, amiről beszélsz, és hogy csináld mindezt egyszerre úgy, hogy az szórakoztató is legyen? Ezekre a kérdésekre keresték és találták meg a választ beszédtechnika kurzuson résztvevő hallgatóink.

Tudományos írás kurzus Calum Nicholson-al

Ez a szeminárium bemutatta a tudományos írás szerkezetének természetét és kapcsolatát az írás más elemeivel; felvázolta, miért fontos, és milyen következményekkel jár a rossz szerkezet; tippeket és útmutatást adott az érveléstechnika javításához. A hasonlóságok jobb megértése céljából vizsgálták a látható szerkezeti különbségeket más írásokhoz képest. Az előadást angol nyelven hallgathatták meg a résztvevők, az MCC vendégoktatójától, Calum Nicholson-tól (Szociálantropológus; a Cambridge Egyetem oktatója).

Programozás kurzus

Kurzusunk keretében hallgatóink három téma közül választhattak: programozás, weblapkészítés és szoftverfejlesztési ismeretek. A mai digitális kor követelményeinek megfelelően, igyekszünk lehetőséget biztosítani technikai tudásuk továbbfejlesztésére, illetve új ismeretek elsajátítására. Mindhárom téma gyakorlati tudással ruházza fel a hallgatót, melyet munkája, tanulása során egyaránt felhasználhat.