Európában nehéz időket élünk, egy fordulóponton vagyunk a nemzeti a kormányok, az állampolgárok illetve a szabadság szempontjából egyaránt. A háború utáni időszak békéje és a forradalmak utáni stabilitás elveszni látszanak. Mindenekelőtt Oroszország Ukrajna elleni háborúja, de az egymást átfedő válságok, mint például a klíma- és energiaválság, inflációs és növekedési válság, túlzott eladósodás és migrációs válság. A szabadságot érintő értékeink mind jobbról, mind balról megkérdőjeleződnek. Mindemellett heves viták szólnak arról, hogy mi az identitásunk vagy minek kellene lennie.

Prof. Dr. Ulrike Ackermann politológus és szociológus Németország egyetlen szabadságkutatója. Heidelbergben 2008 és 2014 között szabadságkutatást és szabadságelméletet tanított. 2009-ben megalapította a John Stuart Mill Szabadságkutató Intézetet, amelynek azóta igazgatója. Emellett évek óta szabadúszó szerző, keresett előadó, kommentátor és moderátor.

A kérdés közös megvitatására a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért meghívja Önt Miért vitatott a szabadság fogalma a német közvéleményben? című előadásra és pódiumbeszélgetésre Prof. Dr. Ulrike Ackermann szabadságkutató, politológus, szociológus és szerzőnő

 

A rendezvény nyelve német, német-magyar szinkrontolmácsolást korlátozott számban biztosítunk.

Az eseményen való részvétel személyes meghívóhoz és regisztrációhoz kötött, amely 2023. június 22-ig, az alábbi linken lehetséges.

A szervező fenntartja a jogot, hogy a rendezvényen kép-, hang- és videofelvételeket készítsen, amelyeket nyilvánosságra hozhat. A regisztrációval és a részvétellel kifejezett beleegyezését adja ehhez.