A nehéz helyzetek – különösen a krízisek – nehéz érzésekkel és gondolatokkal járnak együtt. Az, hogy mennyire tudunk jól működni ezekben a helyzetekben attól függ, hogy mire fókuszálunk; arra, hogy e nehéz érzésekkel, gondolatokkal együtt is azt tudjuk tenni, ami számunkra fontos, értékes vagy pedig arra, hogy ezeket az érzéseket megváltoztassuk, hogy azt tehessük, ami fontos. Utóbbi az az ördögi kör, ahova a túlélő és problémamegoldó agyunk rendszerint behúz minket, és ahol előbb-utóbb mind testi, mind lelki értelemben kiégünk, megbetegszünk. Az előadás során azt nézzük meg, hogy mik azok az evolúciós minták a fejünkben, amik miatt megoldani próbáljuk az életünket, nem pedig megélni ill. átbeszéljük azokat a készségeket, amik fejlesztésének segítségével kiszabadulhatunk, különösen azokban a helyzetekben, ahol a körülményekből fakadó nyomás hatására a legtöbben nem úgy cselekszenek, ahogyan szeretnének.

Előadónk dr. Márky Ádám orvos, az MCC-Mindset Pszichológia Iskola kutatótanára.

Fő érdeklődési terülte a magatartás- és viselkedésváltozás, valamint a pszichológiai rugalmasság fejlesztésének szerepe a fenntartható vezetői teljesítményben és jóllétben. A Longevity Project orvosigazgatójaként a harvardi Culture of Health Modell alapján kialakított edukáció fókuszú vállalati egészségprogramjának szakmaiságáért felel, emellett nagy teljesítményű, magas terheltségű vezetőkkel és csapatokkal dolgozik. Rendszeresen oktat kontextuális viselkedéstudományokat orvosoknak, orvostanhallgatóknak és pszichológusoknak.


Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött.

Vendégeink részére a parkolást az intézmény udvarán tudjuk biztosítani.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/mcc-szombathely-lelekjelenlet-a-pszichologiai-rugalmassag-szerepe-a-krizisekben

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!