A filmben a rendező Európa egyik legellentmondásosabb politikusának életébe kísérel meg bepillantást vetni, és teszi fel a sokakat foglalkoztató kérdéseket. Mi repítette Kurzot a politikai figyelem és a média középpontjába? Milyen mechanizmusokat és hatalmi szálakat tudott ő és csapata hatékonyabban működtetni, mint elődei? Ő a politikusok új, magabiztos és hatalomtudatos generációjának megtestesítője, aki képes volt a médiát ideálisan a maga számára felhasználni? És hogyan tekint vissza ő maga erre az időszakra?

A Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért filmvetítést szervez a KURZ – A Film című film magyarországi premierje alkalmából, amelyet pódiumbeszélgetés követ Sebastian Kurz volt osztrák szövetségi kancellárral.

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház | 1088 Budapest, Rákóczi út 21.

A filmet eredeti német nyelven, magyar felirattal vetítik. A panelbeszélgetés nyelve német, német-magyar szinkrontolmácsolást korlátozott számban biztosítunk.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet 2023. november 6-ig az alábbi linken tehet meg.

Regisztráció

A szervező fenntartja a jogot, hogy a rendezvényen kép-, hang- és videofelvételeket készítsen, amelyek nyilvánosságra hozhatók. A regisztrációval és a részvétellel kifejezett beleegyezését adja ehhez.