Az idén 25 éves Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programja (KP) idén is várja a hasznos tananyagok, társadalomtudományok és izgalmas közösségi programok iránt érdeklődő diákok a jelentkezését. A jelentkezés pontos menetéről és magáról a programról további információ az intézmény honlapján olvasható, az esetlegesen felmerülő kérdéseket pedig az info@mcc.hu email címre várják a program szervezői.

Az MCC Magyarország legnagyobb tehetséggondozó intézményeként több mint 15 éve működteti középiskolásoknak szóló programját, ahol a tanulók érdeklődési körüknek megfelelően választhatnak a négy- vagy nyolchetes rendszerben működő e-learning kurzusok közül. A képzések között elérhető például közgazdaságtan, pszichológia, jog, irodalom, de modern kori történelem is. Az online oktatás mellett minden héten zajlanak klubdélutánok is, valamint havi két személyes készségfejlesztő napon is részt vehetnek a gyerekek, ahol ismert szakértők előadásait hallgathatják meg, valamint általános kommunikációs és érveléstechnikai és tanulásmódszertani tréningeken is kipróbálhatják magukat. Újdonságot jelentenek az angol és német nyelvi kurzusok, melyek fő célja a diákok beszédkészségének fejlesztése.

Az idei tanévet 2300 középiskolás diák kezdte meg az MCC-ben számos különböző helyszínen: a KP hazánkban a főváros mellett még 11 településen érhető el. 2013 óta Erdélyben is jelen van a képzés, melyben több mint hatszáz erdélyi magyar tanuló vesz részt, de Felvidékről, a Vajdaságból és most már Kárpátaljáról is jelentkezhetnek középiskolások a programra. A résztvevők száma folyamatosan emelkedett az elmúlt években, ezt a trendet pedig a jövőben is szeretné folytatni az MCC – a következő években mintegy 4 ezer középiskolás részvételével számol az intézmény.

Az MCC középiskolás programja iránt érdeklődők személyesen is kaphatnak információkat a képzésekről a január 15-i budapesti pályaorientációs nyílt napon, amelyen szó lesz például arról, hogy milyen pluszt adhat a sikeres érettségi vizsga a későbbi felsőoktatási képzésben.

A tehetséggondozó intézmény iskola mellett végezhető, ingyenes kurzusaira január 30-ig várjuk a magyarországi, valamint külhoni magyar középiskolások jelentkezését.