Hogyan lehet rádöbbenteni egy nemzetet, amely egy percig sem élt totális diktatúrában, hogy éppen afelé tart? Erre vállalkozott Rod Dreher keresztény gondolkodó, a The American Conservative szerkesztője legújabb, Hazugság nélkül élni című kötetében. Dreher a 2017-ben megjelent, Szent Benedek válaszútján címmel írt könyvében már megállapította: a mindent behálózó woke-ideológia győzött az Egyesült Államokban, a keresztényeknek a küzdelmes túlélés időszakára kell berendezkedniük. Újabb – magyarul nemrég megjelent – művében is hasonló üzenetet fogalmaz meg, immáron még sötétebben, hiszen ezúttal a woke-ideológia „puha totalitarizmusáról” ír, amelyet a munkahelytől az egyetemen át a közösségi médiáig az élet minden színterén megtapasztalhatunk. A woke célja nem más, mint mindent politikaivá tenni és alapjaiban idomítani gondolkodásunkat akár a vallásról, akár a családról, akár a szexualitásról legyen szó.

A szerző:

Rod Dreher újságíró, a The American Conservative magazin vezető szerkesztője, és öt könyv szerzője, köztük a New York Times bestsellerei, a Szent Benedek válaszútján és a Hazugság nélkül élni című könyveké.

Az szerzővel beszélget:

  • Csepregi Gábor, az MCC vendégoktatója
  • Stephen Sholl, az MCC vendégoktatója (moderátor)

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Az előadás angol nyelven kerül megrendezésre. Szinkrontolmácsolást biztosítunk.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/form/konyvbemutato-rod-dreher-szeged

Minden érdeklődők szeretettel várunk!