Február 15-én nagy többséggel Friedrich Merz-et választották meg a CDU új frakcióvezetőjének. A meggyőző eredmény egyértelműen a Merkel-korszak végét jelzi, amivel a CDU tagjai egyrészt Merz iránti bizalmukat fejezték ki, másrészt egy új, poszt-merkeli korszak reményének adtak hangot. Friedrich Merz feladata a következő időszakban nem kevesebb, mint hogy a balra tolódott kereszténydemokrata párt erodált profilját újjáépítse.

Ugyanakkor 16 év kancellárság és 18 év pártelnökség után fontos számot vetni a Merkel-korszakkal. Így nagy örömöt jelent számunkra, hogy meghívhatjuk Önt az MCC Press gondozásában lefordított és kiadott.

„Merkel – Tizenhat év kancellárság kritikus mérlege” című tanulmánykötet bemutatójára.

A Németországban Philip Plickert által kiadott könyv Angela Merkel kancellárrá válásával, valamint a 16 éves kormányzás után hátrahagyott örökségével foglalkozik. A könyv 22 neves kutató és publicista írásával vet számot erről a 16 éves időszakról és helyezi kritikus megvilágításba Merkel NDK-ban történő felemelkedését, kancellárrá válását, illetve politikai és társadalmi örökségét. Ezenfelül a tanulmánykötet az euróválságtól kezdve a menekült- és energiapolitikán át a német társadalmat foglalkoztató és polarizáló témák széles skáláját öleli fel.

Phillip Plickert könyvbemutatójára 2022. február 28-án 18 órától kerül sor a Scruton Feneketlen-tó kávézóban, a Mathias Corvinus Collegium Tas vezér utca 3-7. szám alatti épületében.

Jelentkezéshez kattintson IDE 2022.02.24-ig

Az eseményen csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni.

Az esemény nyelve német, magyar–német szinkrontolmácsolást biztosítunk.

Felhívjuk figyelmét, hogy rendezvényeinken kép-, hang-, és videofelvételek készülhetnek, melyek közzétételre kerülhetnek online felületeinken. Az eseményen való részvétellel Ön egyben nyilatkozik a beleegyezéséről.