A történelem folyamán minden háborúnak volt saját neve. Kivéve annak, amelyikről ez a könyv szól. Ezt nemes egyszerűséggel úgy hívták: a nagy háború. Az elnevezés jól tükrözi a méreteit, amelyek minden korábbit felülmúltak.

1914 júliusában Európa népei azt gondolták, hogy pár hét, esetleg hónap után már újra a „boldog békeidők” állapotában fogják mindennapjaikat élni, és a háborús konfliktusok egy jó időre elkerülik a kontinenst. E várakozások már az ősz folyamán megdőlni látszottak, a rövid villámháború négy évig tartó, totális háborúvá és nagyhatalmi versengéssé változott. A nagy háború eredményeként regnáló birodalmak szűntek meg és születtek romjaikon újak, Európa egy új történelmi korszakba lépett, amely alapjaiban változtatta meg polgárainak életkörülményeit és a nemzetek jövőképét. Ezekről az eseményekről tudósít bennünket Szalay-Berzeviczy Attila „A nagy háború százéves nyomában” című könyvében.

Szalay-Berzeviczy Attila szakít a szokásos hadtörténeti és tudományos megközelítéssel: közérthetően és tárgyilagosan meséli el a nagy háború mozzanatait, mindezt színesítve 5 kontinens 57 országában, saját maga készített mintegy 1700 fantasztikus fotóval.Ehhez hasonló könyv még soha, sehol nem született.

Előadó: Szalay-Berzeviczy Attila közgazdász (a Budapesti Értéktőzsde korábbi elnöke), fotográfus

A rendezvényen a közönség megtekintheti a könyv fotóiból összeállított kiállítást is.

Regisztráció: ITT