Kína gazdasági felemelkedése és ennek kimenete a gazdaságpolitikai viták egyik legfajsúlyosabb kérdése. Kínáról sokszor beszélünk úgy, hogy vélni tudjuk, hogy melyek a kínai célok és mily törekvések mentén szervezik külpolitikájukat és gazdaságpolitikájukat.  Ez azonban nem minden esetben állja meg a helyét.  Az előadás alapvetően azokra a kínai gazdasági sajátosságokra akar reflektálni, amelyek mássá teszik a kínai gazdasági modellt és ezek megismerése érthetőbbé tehetik számunkra Kína stratégiáit.

Előadó: Dr. Moldicz Csaba, az MCC Külgazdasági Műhelyének vezetője

Moldicz Csaba az MCC Külgazdasági Műhelyének vezetője 2022 októberétől. Fő kutatási területe az Európai Unió és Kína gazdasági kapcsolatainak vizsgálata, ezen belül külön hangsúlyt kap a közép-kelet-európai térség. Számos könyv szerkesztője, két monográfiát is publikált. Az első, magyar nyelven megjelentetett könyve a 2008-2009-es válságra reflektálva született, míg a 2020-ben a Routledge-nél kiadott könyve az Egyesült Államok és Kína technológiai vetélkedésnek európai vetületére koncentrált.

 

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Regisztráció

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!