Minden generáció másabb, ebből kifolyólag pedig néha nehezebben értenek velük szót az idősebb korosztály tagjai. Ez különösen igaz azokra a gyerekekre, akikkel most kell közös nevezőre jutnunk szülőként és pedagógusként. A Z- és Alfa generáció (vagy egy másik megközelítésben a digitális generáció) egy olyan digitális világba csöppentek bele, amelynek következtében sokszor egészen máshogy viszonyulnak a világhoz, a tudáshoz, az iskolához. Ez legtöbbször a tanórákon bukik ki. Ám mégsem kell pedagógusként meghúznunk a vészharangot. Varázsrecepteket természetesen ez az előadás sem adhat, de megismerünk a digitális pedagógia, a gamification (játékosítás), a projektmódszer és tantermi „szeretetnyelvek” kapcsán több olyan eszközt és módszert, amellyel nemcsak könnyebben motiválhatjuk a diákokat, de olyan készségeiket is fejleszthetjük, amelyekre minden eddiginél nagyobb szükségük lesz a folyamatosan változó világban.

Előadó: Fegyverneki Gergő középiskolai tanár, módszertani tréner


Programterv:

· 15:00–15.10 Mathias Corvinus Collegium programjainak bemutatása, aktualitásai

· 15:10–16:10 Élmény – pedagógia – digitalizáció, avagy milyen eszközök és módszerek válhatnak be a 21. századi diákoknál? című előadás

· 16:10–16:30 Szakmai kérdések megvitatása

· 16:30–18:00 Vacsora, kötetlen beszélgetés


Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.

Regisztráció

A regisztráció határideje: 2023.11.21., 23:00

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!