Október 28-ra, csütörtökre könyvbemutató eseményt szervezünk, ahol Branko Milanovic „Egyedül a kapitalizmus – A világot uraló rendszer jövője” című nagysikerű, most már magyarul is olvasható könyvét mutatjuk be.

Branko Milanovic, szerb-amerikai származású korunk egyik legismertebb közgazdásza, New York város egyetemének professzora, akinek nevével a legnagyobb közgazdasági konferenciákon is gyakran találkozhatunk. Korábban a Világbank kutatási részlegének vezető közgazdásza volt. Szakterülete az egyenlőtlenségek kutatása, a témában számos könyvvel és publikációval vívott ki magának nemzetközi elismertséget.Nemrég megjelent új könyve az „Egyedül a kapitalizmus – A világot uraló rendszer jövője” a kapitalista rendszer fejlődési útját és lehetséges kilátásait ismerteti. Az Economist kritikája szerint Milanovic arra a következtetésre jut, hogy „az emberiség egyesítése egyetlen társadalmi rendszerben azt a történelemszemléletet támasztja alá, mely szerint a történelem folyamatosan a fejlődés felé való menetelés”.A könyvbemutatón a közgazdász a kapitalizmus különböző változatairól és a liberális kapitalizmus kapcsán felmerülő problémákról is beszél – szakterületéhez híven az egyenlőtlenségek szempontjából.

Köszöntő:Szalai Zoltán főigazgató, MCCGyurgyák János – történész, szociológus, az Osiris Kiadó vezetője

Nyitó beszédet tart: Branko Milanovic - a könyv szerzője (online)

Kerekasztal -beszélgetés a szerzővel, melyen következő vendégeink vesznek részt:

György László - gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkárRóna Péter – közgazdász professzor

Az esemény nyelve angol, magyar szinkrontolmácsolást biztosítunk vendégeiknek.

A rendezvényen való részvétel érvényes védettségi igazolványhoz, valamint előzetes regisztrációhoz kötött!Regisztráció: rendezveny@mcc.hu