Kertész? Állatidomár? Lámpás? Az idők során sok mindenhez hasonlították a pedagógusokat. Ezek nem vesztettek jelentőségükből, viszont a digitalizáció új szerepkörök betöltésére is hív minket. A 21. századi tanár olyan, mint a fénylő LED-oszlop a sötét éjszakában, aki képes segíteni diákjainak, hogy eligazodjanak a digitális világban, ami hasznukra válhat.

De vajon mi az a BeReal, és miért szelfiznek állandóan a mai gyerekek? Hogyan lehetne témazáró előtt motiválni az ingerfaló Z- és Alfa-generációt, amikor a TikTok jobban érdekli őket, mint az időmértékes verselés vagy a kovalens kötés? Hol van az online-offline egyensúly? Hogyan lehet kiszállni az internetes zaklatásból? Hogyan értelmeződnek át pedagógusszerepeink a digitális világban? Mit vigyünk be órára, hogy felkeltsük az osztály érdeklődését?

Az előadás legfőbb célja körüljárni a világháló előnyeit és hátrányait – megérteni a digitális generációt, hogy mit tanulhatunk tőlük és miképp taníthatjuk őket. A közös nevezőre hozás során egy módszertani svédasztalhoz invitáljuk az érdeklődőket, vagyis olyan tippeket és módszertani ötéleteket mutatunk be, amelyek abban segítenek, hogy minél könnyebben megtaláljuk a hangot az online térben egyre több időt töltő tanulókkal, és minél hatékonyabban motiválhassuk őket.

A meghívott előadók:

Fegyverneki Gergő középiskolai tanár, egyetemi oktató, digitálispedagógia-szakértő, módszertani tanácsadó. Korábban tapasztalatot szerzett a hátrányos helyzetű gyerekek tanításában és a felnőttképzésben is. Mindennapi munkája során szívesen foglalkozik újfajta tanítási és tanulási módszerekkel, hogy a 21. századi diákok hatékony oktatásához megtalálja a megfelelő utat. Ezzel kapcsolatos jó gyakorlatait, kutatásait hazai és nemzetközi konferenciákon, műhely-foglalkozásokon mutatja be, rendszeresen publikál, és szívesen jár továbbképzésekre tanulni, hogy tudását bővíthesse. Az IKT-eszközök mellett nagy figyelmet fordít a dramatikus irodalomtanításra, a meseterápiára és a kreatív médiapedagógiára is.

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött.

Regisztráció

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!