Amerika a forradalom állapotában van. Ez nem az a fajta forradalom, amelyben hadseregek csatáznak egymással vagy államcsínyt hajtanak végre. Ez egy láthatatlan forradalom a faji, nemi és identitásbeli vonalak mentén, amely alapjaiban rengeti meg az Egyesült Államokat. Chris Rufo azt járja körül, hogyan jutott ide Amerika, és mit tehetnek polgárai, hogy ellenálljanak ennek. Az amerikai kulturális forradalom megértése érdekében bemutatja annak gyökereit és annak a mai kultúrára gyakorolt hatásait.

 

Előadók:
Christopher F. Rufo az amerikai Manhattan Intézet vezető munkatársa és a kritikai fajelméleti kezdeményezés igazgatója.Az elmúlt években Christopher vezeti a kritikai fajelmélet elleni harcot az amerikai intézményekben. Kutatásai és aktivizmusa elnöki rendeletet és 15 államban törvényhozást eredményezett, ahol szorosan együttműködött a törvényhozókkal a sikeres közpolitikai intézkedések kialakításában.  

Rodrigo Ballester a madridi San Pablo Egyetemen szerzett jogi végzettséget, Erasmus hallgató volt a németországi Augsburg Egyetemen, és uniós jogból szerzett mesterfokozatot (LL.M, mention très bien) 2002-ben a College of Europe Intézetében. Itt, a College of Europe-nál kezdte meg pályafutását tanársegédként, majd két év után a Latham and Watkins amerikai ügyvédi irodához csatlakozott és európai versenyjogra specializálódott. Ezt követően munkásságát az Európai Parlamentben folytatta, ahol két éven át dolgozott az Európai Néppárt spanyol küldöttségénél (Partido Popular) a Jogi, Piaci és Uniós Belügyi részlegen. 2008-ban az Európai Bizottságnál folytatta munkásságát egy nyilvánosan meghirdetett, sikeres versenyvizsgát követően. Itt az Igazságügyi Főbizottságnál kezdett, majd 2011-től az Uniós Belügyi Főbizottság munkatársa volt, ahol az Unió Marokkóval és Fekete-Afrikával kapcsolatos migrációs politikájának a külügyi aspektusaiért felelt. Ez idő alatt beutazta Afrikát és számos afrikai országgal kezdeményezett bevándorlással kapcsolatos párbeszédet. 2014 novembere és 2019 decembere között Navracsics Tibor EU-biztos kabinetéhez csatlakozott az Európai Bizottságban, ahol az általános és középiskolai oktatásért felelt. Tevékenységi körébe tartozott a vállalkozói ismeretek EU-s oktatásának kiterjesztése, és vezető szervezője volt a 2018-as és 2019-es Európai Oktatási Csúcstalálkozóknak. Az Európai Néppárttal való kapcsolattartás is a felelősségi körébe tartozott, továbbá gyakran felszólalt vitákon, tanácskozásokon és konferenciákon. 2010 óta a párizsi Institut d'Etudes Politiques vendégelőadójaként európai uniós jogot oktat. Folyékonyan beszél spanyolul, franciául és angolul, továbbá biztos nyelvismerettel rendelkezik németből, olaszból, és kezdő szinten elsajátította a magyart is.


Az előadás angol nyelven zajlik.

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Regisztráció

A regisztráció határideje: 2023.04.03. 12:00.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!