Pécs és Baranya megye több évszázados múltját tekintve erőteljes sváb gyökerekkel rendelkezik, a német nemzetiség a mai napig hangsúlyozottan jelen van a térségben. Ez nemcsak a megye kulturális életét színesíti, de az óvodás kortól egészen az egyetemi oktatásig tartó német nemzetiségi nyelvoktatásnak is köszönhetően a térség gazdasági életét is meghatározza: az elmúlt években számos német cég telepedett le városunkban.

Az oktatási-kulturális közeg meghatározásáról és az elmúlt évek, de különösen az új német kormány megalakulása óta kirajzolódó gazdasági együttműködésekről és a jelenlegi német-magyar viszonyokról szóló pódiumbeszélgetésen Bauer Bence, a Magyar-Német Intézet igazgatója, Szalonna Zoltán, Véménd település polgármestere, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának tagja és Zalay Buda, a Körber Hungária Kft. HR vezetője vesznek részt és osztják meg tapasztalataikat.


Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött. A programváltozás jogát fenntartjuk.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/mcc-pecs-nemet_magyar_baratsag

A regisztráció határideje: 2022. június 20. (hétfő) 17:00 óra

További információ: pecs@mcc.hu

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!