Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a veszprémi MCC soron következő előadására, ahol Litkei Máté (az MCC Klímapolitikai Intézet igazgatója), Kitta Gergely (az MCC Klímapolitikai Intézetének koordinációs főigazgatói megbízottja) és Duzs László (agrármérnök, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának PhD hallgatója) folytat kerekasztal-beszélgetést a jövő élhető bolygójáról. Milyen szinten állunk a környezetvédelem és az azt érintő intézkedések terén? Mennyire drasztikusan kell változtatnunk az életvitelünkön, hogy kisebb legyen az ökológiai lábnyomunk? Passzív ház és önfenntartó életmód lehet a jövőnk kulcsa?

Az MCC Klímapolitikai Intézetének alapítói abból a felismerésből indultak ki, hogy a klímaváltozás és annak hatásaira való felkészülés napjaink egyik legmeghatározóbb társadalmi és gazdasági kérdése. A klímaváltozáshoz történő alkalmazkodás új stratégiát és egymástól korábban távol eső szakterületek szoros együttműködését igényli, amelyet az új szakmai műhely szeretne elősegíteni. A Klímapolitikai Intézet vizsgálatai öt fontos területre fókuszálnak: az energetikára, a természetvédelemre, a mezőgazdaságra, az élettelen környezeti elemek (víz, levegő, talaj) védelmére és az urbanisztikára. Vajon tényleg el kell mennünk az önfenntartásig és passzív házban élnünk? Erre a kérdésre is keressük a választ!

Előadók:

  • Litkei Máté, az MCC Klímapolitikai Intézetének igazgatója
  • Kitta Gergely, az MCC Klímapolitikai Intézetének koordinációs főigazgatói megbízottja
  • Duzs László, agrármérnök, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar PhD hallgatója

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/mcc-veszprem-aktiv-elet-passziv-hazban

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!