• Miért "kellett" részt venni a május elsejei felvonulásokon?
  • Miért volt mindenki úttörő, amikor a Kommunista Ifjúsági Szövetségbe (KISZ) és a Magyar Szocialista Munkáspártba (MSZMP) nem volt kötelező belépni?
  • Hogyan válhattak a Magyar Népköztársaság állampolgárai szocialista hazafiakká, és meddig kellett várni a szocialista nemzet kialakulására?

A 2021-ben Pap Milán tollából, az MCC Press gondozásában megjelent „A párttal, a néppel…- Eszmék és politikai mozgósítás a Kádár-korszakban” című kötet ezeket a kérdéseket is taglalja, arra keresve a választ, hogy a Kádár-korszakban hogyan és miféle ideológiai célokkal, milyen történelmi perspektívában teremtették meg a politikai részvétel kereteit.

Az MCC pécsi képzési központjának könyvbemutatóján a szerzővel, Pap Milán politológussal Botos Máté kiadóvezető, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense beszélget a könyv tartalmáról és az abban feltett kérdésekre adott válaszlehetőségekről.

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

A programon való részvétel védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges, az eseményen maszk viselése kötelező.

Regisztráció:

https://feliratkozas.mcc.hu/hu/form/-a-parttal-a-neppel-eszmek-es-po

Regisztráció határideje:

2021. december 01. 18:00 óra

 

További információ: pecs@mcc.hu

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!