Szeretettel várunk a 2021-'22-es tanév őszi félévének negyedik országos KP szombati eseményére december 4-én, szombaton, melyet "Erő az agyban - Kreativitás és biohacking" címmel rendezünk meg a Mathias Corvinus Collegium új budapesti központjában. A jelenlegi járványügyi kockázatokat mérlegelve úgy döntöttünk, hogy az eseményt 190 fős létszámkorláttal hirdetjük meg, túljelentkezés esetén a beérkezett regisztrációk sorrendjét vesszük figyelembe.

A decemberi rendezvény délelőtti szekciójában bemutatjuk nektek az MCC Flow Kutatóintézetet (továbbiakban: FLOKI-t), illetve körbejárjuk azokat a témákat, amelyek szorosan kapcsolódnak szakmai tevékenységükhöz, míg a délutáni választható programok közül az optimális csúcsteljesítmény elérésére szolgáló eszközök kipróbálására is lehetőséget biztosítunk.

A FLOKI célja, hogy megtalálja azokat a hallgatókat, fiatalokat, akik képességeik által kiváló teljesítmény produkálására alkalmasak. Segítik őket azokkal a programokkal és módszerekkel, melyek leginkább a tehetségek erős oldalait támogatják, ugyanakkor különös hangsúlyt fektetnek a gyenge pontok fejlesztésére is, ezáltal elérve a csúcsteljesítményt.

A délelőtt folyamán több, rövidebb lélegzetvételű kerekasztal-beszélgetést hallgathatsz meg, melyeket követően számítunk a Te kérdéseidre is külön kérdésszekció keretében.

A délelőtti panelbeszélgetések rövid ízelítőiről az alábbiakban olvashatsz:

Kreativitás panel:

A kreativitás a XXI. század egyik túlélőkészsége és sokkal többről van szó, mint művészeti tevékenységről vagy a zsenik lángelméjéről. A kreativitás egy olyan szellemi potenciál, egyfajta kíváncsi szemléletmód, eredeti gondolkodásmód, amivel sokkal hatékonyabbak, ügyesebbek, magabiztosabbak, elégedettebbek lehetünk a mindennapjainkban. A panelben három lelkes szakember - Földi Barbara, a ReCreativity alapítója, Majsai Richárd digitális marketing szakértő és Szlafkai Éva, az MCC Vezetőképző Akadémia Kreatív gondolkodás kurzusának vezetője - avat be a kreativitás izgalmas bugyraiba és olyan módszereket oszt meg a témában, amit te magad is sikeresen tudsz majd alkalmazni a saját életedben. Kíváncsi vagy?

Biohacking panel, vagyis "Do-it-yourself biológia"

Ki ne szeretne szuper teljesítőképességet, hogy mindig okos, energikus és egészséges maradjon? Melyikünk ne akarna különleges eredményeket elérni? A testünk és az agyunk azonban rendszeresen fárad és elhasználódik. A biohacking segítségével új energiákat mozgósíthatunk: akár életmódunk, testi egészségünk vagy kognitív képességeink fejlesztéséhez is segítségül hívhatjuk az új technológiákat, testen hordható eszközöket, felforgató tudományos vívmányokat. Melyek a legnépszerűbb biohacking trendek és mit várhatunk ezektől, hogyan változik meg tőle az életünk, a teljesítményünk? Meg lehet-e változtatni a biológiánkat? Válhatunk-e magunk is biohacker-ré és hogyan hat majd vajon mindez a következő 5-10 évünkre? Nemcsak beszélgetünk minderről, hanem gyakorlati példákat is hozunk a témában jártas szakértőinkkel.

PROGRAM

09:15 - 09:50 Kurzuskonzultációk (opcionális): Társadalmi tanulmányok, Történelem/Írás, Pszichológia

09:50 - 09:55 Köszöntőt mond Wittmann Zsolt, az MCC Középiskolás Programjának megbízott programigazgatója

09:55 - 10:05 Bemutatkozik a Bonus Intra Történelemverseny - Nagy Márton minielőadása

10:05 - 10:15 FLOKI bemutató – Dr. Dominek Dalma, vezető kutató, MCC Flow Kutatóintézet

10:15 - 11:05 Kreativitás panel. Beszélgetőtársak: Földi Barbara, a ReCreativity alapítója; Majsai Richárd, digitális marketing szakértő, brief coach (Majsair Digital Marketing Ügynökség), Dienes Sára, Vezetőképző Akadémia (későbbiekben VK) hallgatója. Moderátor: Szlafka Éva, kommunikációs szakember (Szikra Média), az MCC Vezetőképző Akadémia Kreatív gondolkodás kurzusának vezetője

11:05 - 11:15 Szünet

11:15 - 11:25 Bemutatkozik az MCC Juniorképzés

11:25 - 12:15 Biohacking panel. Beszélgetőtársak: Erős Zoltán, személyi edző, dr. Ágoston Viktor hegymászó, toxikológus és oxigénterápiás orvos, Vaskó Balázs, VK hallgató. Moderátor: Vada Gergely, az MCC Vezetőképző Akadémia technológiai szakértője, a Fusion Vital alapítója, a Magyar Alvás Szövetség alelnöke, a Magyar Alváskönyv társszerzője, a www.legyekjol.hu kiadója, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem senior kutatója

12:15 - 13:00 Pizzaebéd a résztvevőknek13:00 - 16:15 Választható kiscsoportos foglalkozások

Regisztráció: https://tinyurl.hu/66Hl/

Regisztráció határideje: 2021. december 02. (csütörtök) 16:00

A programváltozás jogát fenntartjuk, a járványhelyzet függvényében a képzési napot online módra szervezzük át.Várunk szeretettel minden érdeklődőt!