Rendezvényünk “A nemzet aranyai” című film vetítésével kezdődik, amely a magyar filmtörténelem hivatalosan is legsikeresebb dokumentumfilmjévé vált. Az alkotásra, amely a férfi vízilabda-válogatott történetét dolgozza fel, eddig több mint 90 ezer jegyet értékesítettek.

A film a magyar vízilabda 1997 és 2008 közötti legfényesebb időszakáról szól, amikor a magyar pólóválogatott „végigverte” a világot. Talán közelebb jutunk a megfejthetetlen titok megfejtéséhez. A dokumentumfilmben láthatjuk, hogy a győzelemhez kemény munkára, sok edzésre, kitartásra és persze tehetségre van szükség, emellett fontos a spirituális felkészülés is. A nemzet aranyai olyan sportlegendákat mutat be, akik méltók arra, hogy gyerekek és kamaszok példaképei legyenek, akikre egy egész nemzet büszke lehet.

A vetítés után a film producere Zákonyi S. Tamás és az egyik főszereplő, Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó lesz a vendégünk, akikkel a filmkészítésről, a film sikeréről és arról beszélgetünk, hogyan lesz egy miskolci gyerekből világhírű sportember, olimpiai bajnok, fiatalok példaképe.

Vendégünk:

  • Zákonyi S. Tamás producer
  • Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó

Időpont:

  • 2023. szeptember 28. (csütörtök) 18 óra
  • A beszélgetés előtt 15.30-tól a Nemzet aranyai c. filmet vetítjük

Helyszín:

  • Művészetek Háza Miskolc - 3530 Miskolc, Rákóczi utca 5.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Regisztráció