Az MCC Közgazdasági Iskolája kerekasztal beszélgetést szervez március 7-én, melynek keretében az elmúlt bő 30 év gazdaságát tekintjük át vállalati szempontból. A kerekasztal résztvevői saját tapasztalataik és/vagy kutatási eredményeik alapján idézik fel, milyen is volt vállalati, vállalkozói nézőpontból a rendszerváltás óta eltelt időszak. A rendszerváltás első évei, az uniós csatlakozás előtti évtized, a csatlakozás és a válság közötti időszak, a pénzügyi és a koronavírus válság közötti időszak, valamint a koronavírus időszaka két beszélgetés során hazai és globális nézőpontból is górcső alá kerül.

 A "Hazai Pálya" kerekasztal hallgatói megismerhetik, hogy milyenek voltak az egyes időszakok tipikus cégei, hogyan alakult az elmúlt három évtizedben a vállalatok és vállalkozások üzleti környezete, valamint hogy mik voltak működésük fő sajátosságai, kihívásai és lehetőségei.

 A "Világliga" beszélgetés résztvevői nemzetközi nézőpontból elemzik a vállalati világot. A kerekasztal során szóba kerül majd, hogy melyik időszakban hogyan tekintettek a multinacionális cégek magyarországi tevékenységükre. Áttekintjük, mikor milyen erősségei, sajátosságai voltak a globális cégek magyarországi vállalatainak és hazai beszállítóiknak, az egyes korszakokban mi volt Magyarország szerepe a globális munkamegosztásban és hogyan hatott mindez a hazai gazdaságra.

Program:

15:00 – Hazai Pálya kerekasztal

Résztvevők:

  • Chikán Attila – akadémikus, közgazdász
  • Csath Magdolna – közgazdász, az MTA doktora
  • Béres Attila – menedzser, Deloitte
  • Radácsi László – a BGE stratégiai és innovációs rektorhelyettese

17:30 – Világliga kerekasztal

Résztvevők:

  • Lakatos Péter – a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója
  • Pomázi Gyula – a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke
  • Sass Magdolna – az ELKH KRTK Világgazdasági Intézetének igazgatója
  • Dale A. Martin - üzletember, a Siemens Zrt. egykori elnök-vezérigazgatója

A programon személyesen a helyszínen, valamint online Zoom-platformon keresztül is részt lehet venni. Online részvétel esetén az esemény napján küldjük ki a program linkjét.

Az eseményen való részvételi szándékát szíveskedjen az alábbi linken elérhető űrlapon jelezni március 4. 12:00 óráig!

Az esemény nem sajtónyilvános, arról a szervezők készítenek összefoglalót a Chatham-ház szabályai szerint.

A részvétel az eseményen ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Szeretettel várjuk!