A Miskolci Avas Szálló a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozásának és oktatásának miskolci központja. 

A városlakók által is kedvelt Avas szálloda a II. világháború előtt Korona szálloda néven volt ismert és 1894-ben nyitotta meg a kapuit. Kezdetben 35 szobás épület volt. Az épület helyén már korábban is állt egy kisebb hotel, s az is a Korona névre „hallgatott.” A szálló mindig is jelentős szerepet töltött be a város idegenforgalmában, vendéglátásában és kulturális életében egyaránt.


Az épületben szállt meg Déryné, a Pestről elüldözött színészekkel és a kiűzött társulat itt kapott lehetőséget újra a színjátszásra. 1815-ben a Korona udvarán mutatták be a ,,Tündérország Magyarországon” című darabot, amely útjára indította a miskolci rendszeres színjátszást. 1883-ban a miskolci születésű Laborfalvi Róza itt ünnepelte pályafutása 50. évfordulóját, a díszelőadásán jelen volt a férj, Jókai Mór is. Az Avas Szálló sorsa 1987-től vett szomorú fordulatot, a helyet bezárták, s bár több tulajdonosváltás történt, a szállót nem újították fel, megmentése, hasznosítása évek, sőt évtizedek óta napirenden volt, de mindezidáig megoldatlan maradt.


Az Avas szálló megmentése a Nagy-Miskolc program egyik alappillére. Az MCC-nek köszönhetően néhány éven belül a romok helyén egy új, gyönyörű épület áll majd. A tehetséggondozás, oktatás, nyitott rendezvények központi helyszíne lesz néhány éven belül Miskolc ikonikus épülete is. A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) az Avas Szállót felújítja, ezt követően az épület egyszerre szolgál majd oktatási célokat, ad otthont rendezvényeknek, lesz szálláshely, illetve nyitott rendezvényekkel járul majd hozzá a helyi közösségek építéséhez. A miskolci MCC Központ a borsodi fiataloknak segít a sikeres célba érésben.


Az MCC az Avas Szálló épületében oktatási és tehetséggondozási tevékenységre alkalmas helyiségek mellett kollégiumi férőhelyeket alakít ki, valamint olyan közösségi tereket hoz létre, amelyek a helyiek és az ide látogatók számára is hozzáférhetők lesznek. 
Miskolcon a 2015 óta jelen lévő Fiatal Tehetség Program mellett az Egyetemi Program és a Középiskolás Program is elindul 2021 őszétől. Közel 200 diák képzése kezdődhet meg az új tanévben.