Az Aranybika Szálló a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozásának és oktatásának debreceni központja. 


Az 1699-ben, kezdetben fogadóként üzemelő “Arany Bikában” és később a szállodában magyar nagyságok sora szállt meg. Többek között Bem József tábornok, Széchenyi István, Vörösmarty Mihály, később pedig Móricz Zsigmond, IV. Károly és Bartók Béla is szobát vett ki az Arany Bikában. Az 1915-ben épült, eklektikus stílusban tervezett épület terveit Hajós Alfréd építészmérnök készítette. A szálló évtizedeken keresztül a város kulturális életének központja, kedvelt közösségi hely és rendezvényhelyszín volt. 
A világháborút követő államosítás a szállodát sem kerülte el. A rendszerváltozás után egységeinek egyszerre a megyei és a városi önkormányzat, továbbá később különféle cégek is tulajdonosai lettek, sajnos az épületkomplexum állapota lassan romlani kezdett. Fordulat 2021 tavaszán következett be, amikor az épületet megvásárolta az MCC.


A jelenleg rossz állapotú, kihasználatlan szálloda ugyanannyira hozzá tartozik a cívisváros történelméhez és mindennapjaihoz, mint például a református Nagytemplom, a Déri múzeum vagy éppen az egyetem főépülete. A cívisváros főterének nagy múltú, patinás épülete az alapítvány ingatlanfejlesztésének köszönhetően komplex tehetséggondozó, így oktatási, kutatási, rendezvényhelyszíni, reprezentációs, szállás- és irodafunkciót lát majd el. Az épületegyüttes egy része a kollégista fiatalok szállása, és egyben lakóhelye is lesz. 
Bem apó, vagy éppen a Petőfi Sándort kikosarazó Prielle Kornélia egykori lakhelye az MCC-nek köszönhetően a jövőben is szerves része és pompája lesz a városnak.


A városban jelenleg is elérhető az MCC Fiatal Tehetség Programja, valamint a Középiskolás Program. 2021. szeptembertől elindul az akadémiai képzés a juniorképzéssel és a posztgraduális képzésekkel együtt.