Egri Áron vagyok, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának negyedéves, mesterszakos pszichológus hallgatója. Jelenleg az egyetemen főként a borderline személyiségzavarral és a klinikumban használt diagnosztikai eszközökkel kapcsolatos kutatásban veszek részt. Már tinédzserkorom óta szenvedélyeim a nagyobb kórképek és a gyakorlati munka. Ám a tanulmányaim rávilágítottak a kutatások fontosságára a klinikai munka terén, ezért a legújabb pszichodiagnosztikai eszközök honosításában mélyedtem el az MCC-s kutatásomban is.

 

Kutatási téma:

A klinikus jobb- és balkeze – avagy két félig strukturált klinikai interjú összevetése szisztematikus irodalmi áttekintés mentén

A 2010-es évek második felében innovatív eszközként megjelentek az Egyesült Államokban a SCID-V-PD és a SCID-V-AMPD félig strukturált klinikai interjúk, amelyek a legkorszerűbb interjútechnikai és pszichometriai eszköztárral rendelkeznek. A kutatásom során az AMPD-vel és a PD-vel kapcsolatos széleskörű szakirodalmi áttekintést végzek, amivel nemcsak a klinikai munkát, hanem a nagyobb kórképekkel élő páciensek mindennapi kezelését és diagnosztikus folyamatait is gazdagítani szeretném.