Olvasási idő: 2 perc

Lezárult az MCC Vitaakadémia első mentor képzése, a végzett hallgatók ünnepélyes keretek között vehették át oklevelüket.

Az eseményen elhangzott: a racionális vita, vagyis az érveléstechnika és a logika terén megszerzett biztos tudásukra alapozva a mentor képzés résztvevői megismerkedhettek például a manipuláció, a meggyőzés és a sikeres tárgyalás különböző technikáival. A gyakorlatorientált és beszédcentrikus képzés során közösen próbáltak ki különböző vitaformátumokat és fedezték fel, hogyan védhetők ki egyes befolyásolási technikák, valamint, miként érvelhetőek meg sikeresen a legkülönbözőbb álláspontok is a társadalmat leginkább megosztó kérdésekben.

A három modulból álló vitavezetői képzési program egyediségét hangsúlyozta köszöntőjében Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója. Surjányi Fanni, a Vitaakadémia szakmai igazgatója hozzátette: reményei szerint a most végzett hallgatók, mint mentorok megszerzett tudásukat és tapasztalataikat a Kárpát-medencei racionális vitakultúra fejlesztése és népszerűsítés érdekében kamatoztathatják az MCC oktatási programjain belül és azokon túl is, például közoktatási keretek között.