Olvasási idő: 2 perc

2022. május 24-én bemutatkozott a Roma Tehetség Program fotókiállítása a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Tas vezér utcai központjában.

A képek alkotója, Gyurkovits Tamás, az MCC senior fotográfusa, aki évek óta kíséri a Roma Tehetseg Programot. A kiállítás bizonyítéka annak, hogy a fotózás nem csak munka, nem is kizárólag fotós-szakmai kihívás, hanem emberi is, hiszen az alkotónak el kell érnie, hogy diákok, a fotózott személyek is megnyíljanak ahhoz, hogy a fotós a tökéletes pillanatot rögzíteni tudja.

Roma Tehetség Programunk azokat a roma fiatalokat igyekszik felkarolni, akik tehetségük és szorgalmuk révén képesek lesznek olyan karrierutat bejárni, amivel közösségük és a magyar társadalom számára egyaránt mintát adhatnak, értéket teremthetnek. Célunk, hogy kint felejtve a negatív gondolatokat, örömmel teli várakozással és érdeklődéssel forduljunk a bemutatott 25 fotó felé, melyek a Roma Tehetség Program elmúlt tanévének fontos pillanatait tárják elénk. Szeretnénk átadni valamennyit abból az összetartásból, örömből és közös munkából, ami a Roma Tehetség Program mindennapjainak része, ami a sok teendő és feladat mellett mégis átszövi az együtt töltött pillanatokat.