Olvasási idő: 1 perc

Újra megrendezték Szolnokon a családok kedvenc fesztiválját, a Palacsintafesztivált. Ahogy az elmúlt 5 évben, idén is a Nefag erdei játszótér adott otthont a rangos eseménynek. A háromnapos rendezvényen újdonság volt, hogy a péntek délutáni programokkal a Z generációt célozták meg: influencerek, Xboxok és VR szemüvegek mellett az MCC szolnoki képzési központjának KáPés diákjai is képviseltették magukat a Vitaakadémiával közösen. Lajos Jonatán és Czigler Edina kollégáink a „Megéri várni az igazira” tételmondatot adták a diákoknak, akik két csoportban érveltek a fiatalkori elköteleződés mellett és ellen. A konstruktív vitában kérdésekkel próbálták összezavarni az ellenkező álláspontú társaikat, cáfolatokat hoztak a másik csapat érveire. Természetesen végleges konklúzió nincs, viszont a szolnoki diákok elmondásai szerint először ismerkedtek meg a racionális vita alapvető összetevőivel.

Szombaton már a 6. évfolyam vette birtokba az erdei kiskunyhóként funkcionáló filagóriát, ami jó szolgálatot tett az átmeneti zivatarban. A Biosz kaland kurzus legizgalmasabb és gyerekek által leginkább várt része a boncolás volt: Kemenes Anna oktató csirkeszárnyakon keresztül mutatta be az izmok működését. A kurzus közben a szolnoki kollégák szívesen fogadták az érdeklődőket. Több leendő FIT-es diák lufival és csillámtetoválással tért haza.

Ahogy az MCC kurzusain megszokhattuk, nemcsak a tanulásé, tudásé volt a főszerep. A szünetekben a középiskolások palacsintasütő versenyen vettek részt, de izgalmas kísérleteket is megtekinthettek a Szolnoki Szakképzési Centrum jóvoltából.