Olvasási idő: 1 perc

Hagyományteremtő jelleggel, első alkalommal szervezte meg az MCC szombathelyi képzési központja Pedagógus Szakmai Napját április 27-én.

A programra Szombathelyről és a környező településekről (Kőszeg, Körmend, Vép) érkeztek általános iskolás és középiskolás pedagógusok, intézményvezetők, illetve a Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai. Az érdeklődők megtekinthették az MCC képzési helyszíneit, majd egy rövid tájékoztató keretében megismerhették a Fiatal Tehetség Program és a Középiskolás Program kínálta lehetőségeket. Szakmai előadónk Székely Levente, az MCC Ifjúságkutató Intézet igazgatója, aki bemutatta a magyarországi fiatalok élethelyzetét és jövőterveit egy nagymintás kutatási adatok alapján. Interaktív csoportmunka keretében a résztvevők is megosztották egymással hogyan látják ők a mai fiatalok legégetőbb problémáit.

A rendezvény célja, hogy a tehetséggondozás fókuszában a diákok és szülők mellett, a helyi pedagógusokkal is együttműködve, egy inspiráló közös gondolkodást építsünk ki, ennek első sikeres állomása volt a mai alkalom.