A Zalában is „négyzetre emeljük a tehetséget”! program egy hagyományteremtő jelleggel létrejövő rendezvénysorozat az MCC zalaegerszegi képzési központjában. Célja, hogy az általános iskola felső tagozatos és a középiskolás korosztály tehetséggondozási lehetőségeit és az MCC két programjának módszertanát bemutassa. Önmagában a tehetség felismerése a családban bontakozik ki, azonban szükséges látnunk, hogy csak a pedagógusokkal és az oktatás további szereplőivel együttműködve lehet eredményeket elérni. A pedagógusok és az érdeklődő szakemberek olyan színtéren formálhatnak véleményt, amely lehetőséget biztosít a közös konszenzuson alapuló párbeszédre, valamint megoszthatják egymással módszertani tapasztalatikat és innovatív ötleteiket. 

Idei nyílt napunkon előadóink célja, hogy tágítsák a tehetséggondozásról gondolt horizontunkat, mindezt harmóniába helyezve a korábbi pedagógiai gyakorlatokkal és a 21. századi technológiai, kommunikációs kihívásokkal. A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány figyelemmel kíséri a diákok generációs sajátosságainak változását és ehhez igazítja, közelíti tanulásmódszertani struktúráját. Igyekszik rávilágítani, hogy a mai, felgyorsult világban miképpen lehet elsajátítani azokat az alapvető szociális készségeket, képességeket, amelyek elengedhetetlenek egy optimális személyiségfejlődési pályának.

A rendezvény további célja, hogy segítse a Zala megyei pedagógusközösség mindennapi munkáját és támogassa véleménynyilvánításában. A nyílt nap gazdagítani kívánja a készség- és képességfejlesztésben dolgozók tapasztalatait és problémamegoldó szemlélettel kívánja elősegíteni a tanárok közötti kommunikációt. Az MCC igyekszik megosztani a nemzetközileg tapasztalt tanításmódszertani eszköztárát, amelynek célja, hogy a jó gyakorlatok fókuszpontjaira rámutathasson. 

Program:

14:30-15:00 Regisztráció

15:00-15:05 Köszöntő

Dr. Sali Zsófia, az MCC zalaegerszegi képviselet-vezetője

15:05-15:45 Új utak a tehetséggondozásban – Az MCC tevékenységéről

Constantinovits Milán, az MCC szakmai főigazgató-helyettese

15:45-16:30 COVID-narratívák és a tanulás jövője

Dr. Setényi János, intézetigazgató, MCC Tanuláskutató Intézet

16:30-17:30 Kötetlen beszélgetés, megvendégelés


Felhívjuk figyelmét, hogy az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött.

Programjaink létszámkorláttal valósulnak meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe!

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/regisztracio-pedagogus-nyilt-nap-zalaegerszeg

Elérhetőség: zalaegerszeg@mcc.hu