Olvasási idő: 2 perc

Az idei év utolsó dunaszerdahelyi regionális KP Szombatján a zenéé és a táncé volt a főszerep

Elsőként a Misztrál együttes tagja, Heinczinger Miklós és dalszerzőtársa, Nacsinák Gergely meséltek diákjainknak a zene és a vers kapcsolatáról, a dalszövegek és a dallamok megszületéséről. Miklós az előadást gitárjátékával és fantasztikus hangjával tetté még élvezetesebbé. Zárásul egy olyan feladattal lepett meg minket, amelyben fiataljaink kiélhették kreativitásukat: egy adott dallamra kellett egyénileg vagy csoportban dalszöveget írniuk, amit később Miklós előadásában hallgathattak vissza. 

Ebéd után Dóbisz Áron orgonaművész vezette be diákjainkat a hangszerek királynőjének varázslatos világába. A különböző korszakokat felölelő zenei stílusok ismertetése a gregoriántól egészen a Star Warsig terjedt. Áron kalauzolásával, ezt követően diákjaink egy zenetörténeti kvízzel csillogtathatták meg tudásukat. Büszkeségünkre, nem kis műveltségről tettek tanúbizonyságot a dunaszerdahelyi MCC-sek!.

A KP Szombat táncházzal ért véget Domján Sándor Máté táncművész, a dunaszerdahelyi MCC munkatársa és felesége, Domján Denisza közreműködésével. A talpalávalót Lakatos Áron és zenekara húzta. A fergeteges hangulatról a zenészek és a táncospár mellett „elvetemült” kápésaink gondoskodtak.