Olvasási idő: 3 perc

Záróeseményét tartotta a Karrierközpont és a Vezetőképző Akadémia közös szervezésében megvalósuló szervezeti problémamegoldásra fókuszáló, D4x névre hallgató program.

A D4x célja a Design Thinking és a LEAN vállalkozásmódszertan által inspirált "Mission Model Canvas" módszertan meghonosítása az MCC-ben. A D4x elsősorban a problémamegoldó fázisra koncentrál, ugyanakkor lehetővé teszi azt is, hogy a sikeres problémamegoldást követően a probléma szponzorok igényeire vonatkozó megoldások gyors tesztelését is lehetővé tegye egy későbbi fázisban, amely az MCC innovációs inkubátorban valósul meg.

A programban résztvevő diákok folyamatosan kapcsolatban álltak a mentoraikkal, akiktől tanácsokat és iránymutatást is kaptak. A rendszeres szakmai konzultációkon felül, a programban résztvevőknek lehetőségük volt a probléma szponzorral való kapcsolatépítésre is, mely a későbbi elhelyezkedésüket segíti. Mindezek mellett az MCC számos előadást is biztosított számukra, melyek célja az volt, hogy a munkaerőpiacon rájuk váró kihívásokra dinamikusan tudjanak reagálni.

Hendrich Balázs, a Karrier-és Szakmai Fejlesztési Központ igazgatója kiemelte, hogy a diákok a szakmai gyakorlatuk során elsajátított tudásukkal, tapasztalatukkal és az ott megszerzett kapcsolati hálóval kiegészülve könnyedén eltudnak helyezkedni a munka világában.

Az esemény során Porkoláb Imre, a Vezetőképző Akadémia igazgatója ismertette a D4x program sikerességét, melynek során a Vezetőképző Akadémia diákjai projektcsapatokban dolgoztak különböző vállalati kihívásokon. Az eseményen 3 hallgatói csapat, 3 vállalati problémát érintő megoldási javaslatot mutatott be.

A diákok a „Your Innovation” projekt keretében az adott vállalat számára fogalmaztak meg fejlesztési javaslatokat. Az eseményen Dankó Nelli végzős hallgató mutatta be projektjét, amelyet az Ekol Logistics Kft.-nél töltött szakmai gyakorlata alatt dolgozott ki.

A programban olyan hazai és nemzetközi cégek vettek részt, mint a MOL Nyrt., az MVM OVIT Zrt., a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, a Waberer’s International Nyrt., az Ekol Logistics Kft., a Budapesti Értéktőzsde.

Vállalati partnereink voltak: