Olvasási idő: 2 perc

A fővárosban tanuló, nappali tagozatos jogviszonnyal rendelkező hallgatók jelentkezését várják az MCC Egyetemi Programjának iskolái. A témában Lánczi Péter, az MCC általános főigazgató-helyettese nyilatkozott az M1-nek és a Kossuth Rádiónak 2021. március 3-án.
 
Lánczi Péter elmondta, most kifejezetten azoknak szeretnének programokat ajánlani, akik ebben a tanévben kezdték meg tanulmányaikat, vagyis a 20/21-es tanév végén az első évüket fogják lezárni. A hallgatók hat tudományterületre – jog, közgazdaságtan, média, nemzetközi kapcsolatok, társadalom- és történelemtudomány, pszichológia – adhatják be jelentkezésüket március–április között.
 
A főigazgató-helyettes hangsúlyozta, az MCC képzésein amellett, hogy jól érzik magukat a diákok, szakmailag is el tudnak mélyülni. Neves hazai és külföldi oktatóktól hallhatnak előadásokat. Az MCC pedagógiai programjára a kiscsoportos, alapvetően a felkészülésre, beszélgetésre épülő tanítás a jellemző.
 
Az MCC jelenleg kilenc városban van jelen, ez a szám szeptembertől tizenhét városra fog bővülni, a cél pedig a Kárpát-mendencében egy harmincöt helyszínes tehetséggondozó intézményközpont felállítása – vázolta a jövőbeli terveket Lánczi Péter.